Fransız incelemesi:  "PUFF, sigara içmeyi caydırıyor"

Fransız incelemesi: "PUFF, sigara içmeyi caydırıyor"

Fransız bilim adamlarından oluşan bir ekip tarafından yürütülen sistematik bir inceleme, elektronik sigara çalışmalarındaki bariz bir çelişkinin nedenini belirlemeye çalıştı. Ve bu, birçok uzunlamasına çalışma, e-sigara kullanımı ile daha sonra sigara içmeye başlama arasında nedensel bir bağlantı izlerken, epidemiyolojik çalışmalar ve gerçek veriler, Puff modellerinin yayılmasıyla el ele giden sigara içmede keskin bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Uluslararası Çevre Araştırmaları ve Halk Sağlığı Dergisi'nde yayınlanan "Ergen Asla Sigara İçmeyenler Arasında E-Sigaraların Sigaraya Başlama Üzerindeki Etkisini Değerlendiren Boylamsal Çalışmaların Sistematik İncelemesi ve Eleştirel Analizi" başlıklı çalışmada ele alınan bir tutarsızlık. İlk yazar, farklı Fransız hastanelerinden ve üniversitelerinden tütün tıbbı konusunda uzman olan beş meslektaşı tarafından desteklenen ünlü göğüs hastalıkları uzmanı ve tütünolog Bertrand Dautzenberg'dir.
Ergenlerde vaping/sigara içme arasındaki ilişki üzerine 84 yayın seçen incelemenin yazarlarına göre, tutarsızlık incelenen çalışmalardaki metodolojik bir hatadan kaynaklanmaktadır. Uygulamada, bu çalışmaların 23'ü, tütün kullanan e-sigara deneycilerinin% 64.3'ü ve yanmalı sigara deneycilerinin% 74.1'i hariç, yalnızca sigara içmeyenlerin alt kohortlarına odaklanmıştır. Bu şekilde, e-sigaralar, sigara ile yapılan deneylerin sadece %5,3'üne katkıda bulunmakta, sonuçların geçerliliği ve yazarların e-sigaraların sigara içmeye başlama üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu yönündeki sonuçları hakkında büyük şüpheler uyandırmaktadır (Ağ geçidi etkisi) nüfus düzeyinde". Ek olarak, bu yaklaşım, e-sigara ve tütünün birbirleriyle rekabet halinde ürünler olduğu göz önüne alındığında en olası mekanizma olan herhangi bir sigara bırakma etkisinin tanımlanmasını önler.


"1500 saatlik çalışmadan sonra," diye yazıyor Dautzemberg, X profilinde (eski adıyla Twitter), "elektronik sigaranın ergenler arasında sigaraya açılan bir kapı olduğu sonucuna varan 23 bilimsel yayını çürüttük, verileri ise sigara deneylerinin en fazla% 5.3'ünü açıklıyor ve tam tersi etkiyi ihmal ediyor." Metodolojik hata o kadar büyüktü ki (odadaki klasik fil), diye devam ediyor, sistematik toplantımızdan önce kimse bunu görmemişti. "Hayır," diye bitiriyor göğüs hastalıkları uzmanı, "vaping, gençler için sigara içmeye açılan bir kapı değil, aksine caydırıcı olarak çalışıyor gibi görünüyor."
İnceleme, sonuçlarında, milletvekillerini de uyarıyor: "Nikotin yoksunluğu en iyi tıbbi seçenek olmaya devam etse de, boylamsal çalışma sonuçlarının yanlış yorumlanmasından kaynaklanan gençler arasında e-sigaraların aşırı düzenlenmesi, halk sağlığı ve tütün kontrolü için zararlı olabilir."

Yayınlanan 2023-10-31 Puff Bar Makaleler 464

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menü